Geldershoofd 80, Amsterdam
Telefoon 020 240 11 78
Email info@pbazo.nl

      
 
   
Coming Up
 
Events
 
Halls & Offices
    
 
       coming up     workshops     news     home grown     about us     contact  
  Home Grown Y2K15 #1  
 

Vele talenten komen bij NoLIMIT binnen en ontwikkelen zich hier verder. In de serie Home Grown showcasen we ze. In deze aflevering Merci Maduro.

Merci Maduro traint al zes jaar bij NoLIMIT. Sinds hij naar Ganzenhoef is verhuisd vanuit Zaandam, komt hij al naar NoLIMIT om zijn danstalent verder te ontwikkelen. Afgelopen jaar heeft hij meegedaan aan SYTYCD en is hij tot de Bootcamprondes gekomen. Een hele prestatie, vooral als je bedenkt dat hij een zware operatie heeft ondergaan tijdens de opnames van de dansshow. Nu is hij weer helemaal fit en gezond, ready for whatever may come his way!

Van jongs af aan wist Merci al dat hij danser wilde worden. Hij is opgegroeid in een kleine wijk in Zaandam, waar dansen niet echt bekend was. Hij moest zijn passie dus helemaal zelf uitvinden. Om zijn ouders gerust te stellen heeft hij wel een aantal diploma's gehaald, voordat hij zich volledig op het dansen stortte.

Merci beschrijft zichzelf als een hiphopper met een verhaal. Hij wil wel allrounder worden, dus ballet, jazz en afrikaanse dans heeft hij ook aan zijn repertoire toegevoegd. Tijdens het dansen wil hij altijd een verhaal vertellen. Merci zegt zelf dat zijn verleden, alles wat hij heeft meegemaakt, hem tot zo'n goede danser maakt. Hij danst altijd met emotie.

Samen met Rachied Belfor heeft Merci de dansgroep Diverse Unity opgericht. Deze dansgroep bestaat nu ongeveer drie jaar en ze treden in heel Nederland op. Check snel de instagram van Diverse Unity: diverse_unity. Follow!

"NoLIMIT is als een tweede thuis voor mij" geeft Merci aan tijdens het interview. "Ik voel me hier helemaal op mijn gemak en kom hier met plezier trainen. Er is altijd een ruimte waar we met de groep kunnen dansen." Voor jonge dansers geeft hij de volgende tip: "Wat mensen ook zeggen of wat ze ook van je zullen vinden, laat nooit iemand anders voor jouw pad staan. Geef nooit op en ga gewoon door. Maak je ouders trots. Denk eraan: school is ook belangrijk."

Thanks Merci! 

  
     
   
 NoLIMIT is onderdeel van PBAZO [Stichting Programmabureau Amsterdam Zuidoost]