Geldershoofd 80, Amsterdam
Telefoon 020 240 11 78
Email info@pbazo.nl

      
 
   
Coming Up
 
Events
 
Halls & Offices
    
 
       coming up     workshops     news     home grown     about us     contact  
  Usman Sheikh a.k.a. Uzi  
 

Usman Sheikh (23) ook wel Uzi genoemd, is een rapper uit de Bijlmer die opzoek was naar zichzelf en die uiteindelijk zichzelf heeft gevonden. 

Uzi zijn muziek wordt beínvloed door legends als Micheal Jackson, Tupac, Kanye West en verschillende muziekgenre’s zoals soul, jazz en rock. Hij is de voormalige winnaar van het Serious Grind Festival 2015 en het winnen daarvan heeft zijn carrière een enorme boost gegeven. 

Je hebt Serious Grind Festival gewonnen in 2015. Hoe heeft dat jou carrière een boos gegeven?
Ik ben altijd veel bezig geweest met muziek maar ik was nooit hier in NoLimt. Ik zag NoLimit gewoon als een buurthuis ik nam het niet serieus. Totdat een paar vrienden van mij me hadden uitgenodigd om een keer langs te komen bij NoLimit dus zo ben ik hier terecht gekomen en ben ik met anderen gaan connecten en heb ik veel mensen ontmoet. Ik had na een tijd een eigen ruimte hier waar ik nummer kon schrijven en toen had werd mij gevraagd of ik mee wilde doen met de rap battle van Serious Grind.

Heeft het winnen van het festival jou carrière een boost gegeven?
Het winnen van het festival heeft ervoor gezorgd dat ik kon optreden. Toevallig kwamen de mensen van Kwaku ook kijken, dat wist ik niet. Na het winnen hebben ze mij gevraagd of ik ook bij Kwaku wilde optreden. Ik moest optreden met een live-band dat was echt wat anders en ik had geen band dus ik heb binnen twee maanden een band bij elkaar geschraapt. We hebben uren lang, dagen lang geoefend en ook showtjes gedaan. Ook hier in NoLimit hebben we shows gedaan. Het heeft mij gemotiveerd om mij muziek te laten horen. Ik wil zoveel mogelijk mensen raken, zoals dat bij mij gebeurt is. Serious Grind heeft mij geholpen om mensen te benaderen het heeft mij geholpen om connecties te maken en ik onderhoud nog steeds contact met die mensen. Ik moet blijven pushen, ik moet op m’n grind blijven. Ik kan niet afzwakken. Ik heb de trofee in mijn kamer staan dus als ik elke ochtend wakker wordt zie ik het gelijk en dan denk ik; ‘Ik moet schrijven ik moet mijn shit blijven doen’.

Wat wil je uiteindelijk realiseren?
Ik wil mijn eigen organisatie hebben, mijn eigen team en ik hou heel veel van schrijven dus ik wil ook gaan schrijven voor grote namen. Dat is wat ik uiteindelijk wil doen, schrijven. En ik wil on the road gaan, ik wil de wereld zien, niet op een plek blijven en veel verschillende mensen ontmoeten wat dat is wat mij knowledge geeft over life, er is zoveel dat ik niet weet en knowledge blijft altijd groeien. Ik wil mijn eigen muzieklabel en de opkomende jongeren helpen en steunen met de dingen die zij willen doen. Komend jaar gaan ik veel singles droppen, video’s schieten en veel schrijven, voor wie dan ook.

Wat is je advies voor andere Grinders?
Hou van jezelf, leer van jezelf te houden, weet wie je bent en ga niemand volgen. Focus je op je doel. Maakt niet uit hoe luid de buitenwereld is, probeer zo stil mogelijk met jezelf te zijn en te luisteren wat je gedachten wilt. Doe gewoon je ding. ‘Stay on your grind’.

  
     
   
 NoLIMIT is onderdeel van PBAZO [Stichting Programmabureau Amsterdam Zuidoost]