Geldershoofd 80, Amsterdam
Telefoon 020 240 11 78
Email info@pbazo.nl

      
 
   
Coming Up
 
Events
 
Halls & Offices
    
 
       coming up     workshops     news     home grown     about us     contact  
  Kunstproject  
 

Huisvesting in de Bijlmer

De Peruaanse kunstenaar Maga Berr onderzoekt de ongelijkheden binnen de stedelijke huisvestingssystemen en de daaruit voortvloeiende kwetsbaarheid die veel stedelingen voelen. Het project is ontwikkeld in twee steden, gericht op de favela's van Rio de Janeiro en in Amsterdam Bijlmer.

Het beoogt het sculpturale medium te gebruiken als een manier om de wereld te begrijpen en een agent van verandering te worden. Het lokale perspectief in relatie tot wonen wordt zichtbaarder door ruimte te creëren voor participatie. Het project beoogt op de lange termijn een actieve leergemeenschap te creëren met betrekking tot stedelijke woningkwesties, zoals discriminatie van de woningmarkt, om alternatieve manieren te vinden om de situatie het hoofd te bieden.

Het project start zijn ontwikkeling door middel van een reeks interviews met lokale bewoners, dit informeert over de lokale geschiedenis, capaciteiten en behoeften. Een volgende stap in het project is de ontwikkeling van een workshop voor het maken van gemeenschappelijke kunstwerken, het zullen visuele symbolen zijn van de woonbeleving en van het leven in de Bijlmer. De kunstenaar zal de deelnemers begeleiden in hun creatieproces. De workshop zal ervaringen van een diverse groep deelnemers samenbrengen en deze zullen een grote inspiratiebron worden. De uiteindelijke productie zal worden tentoongesteld tijdens Museumnacht (2 november 2019) op CBK Zuidoost en op andere locaties.

Aanmelden en informatie
Kijk op https://magaberr.net voor meer informatie. U kunt zich binnen de komende 10 dagen aanmelden voor dit project door een whatsapp-bericht te sturen naar +31618246012 met volledige naam + adres + motivatie, of via e-mail aan: magaberr0000@gmail.com, met de titel 'Participation Bijlmer Project', met volledige naam + adres + telefoon + motivatie.

  
     
   
 NoLIMIT is onderdeel van PBAZO [Stichting Programmabureau Amsterdam Zuidoost]